PR Manager, Local
Warner Music Sweden söker en PR manager som vill vara med och utveckla bolagets svenska avdelning. Idag jobbar bolaget med artister som Miriam Bryant, Håkan Hellström, Sabina Ddumba, Oscar Zia, Laleh och Rhys bland många.

Rollbeskrivning
Rollen som PR manager innefattar ett övergripande ansvar för all kommunikation med media runt bolagets artister.
Du jobbar i team med A&R och Produktchef och är ytterst ansvarig för att ta fram PR – och kommunikationsplan/strategier samt utförandet av dessa.
Du håller tät kontakt med artister och management och närvarar vid PR-aktiviteter

.

Rollen rapporterar till Head of Local, Emma Finnkvist.  Tjänsten är baserad i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Skapa och efterfölja PR– och kommunikationsplaner

  • Närvara vid artisters PR-aktiviteter
  • Bistå med innehåll och utveckling av artister och bolagets sociala platformar
  • Nätverka med relevant media 

  • Löpande uppdatera intern arbetsgrupp om planer och utfall

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av PR– och kommunikationsarbete från musikbranschen eller närliggande bransch.
Du har ett stort musikintresse och har lätt att nätverka och bygga relationer. Som PR manager har du dagligen kontakt med artister, management och media och delar av jobbet kommer kräva närvaro på kvällar och helger, så flexibilitet är viktigt. 

Du har redan ett brett kontaktnät bland nöjesmedier, PR-byråer och andra relevanta partners. 
Som person är du driven, framåt och självständig.
Du är van att ta ansvar för dina arbetsuppgifter, ha många bollar i luften och har lätt för att samarbeta. Stor kunskap om sociala medier är starkt meriterande. 
Du har goda kunskaper i svenska och engelska.  

Intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan tillsammans med CV redan idag.  

Skicka din ansökan till: ansok@warnermusic.com
Frågor om tjänsten besvaras av Emma Finnkvist, Head of Local, emma.finnkvist@warnermusic.com

Warner Music Sweden AB är en del av det globala musikbolaget Warner Music Group. Vår svenska verksamhet har sitt huvudkontor i Stockholm.
Med vårt breda utbud av nya stjärnor och legendariska artister, är Warner Music ett ledande musikbolag inom lokal samt internationell repertoar, och arbetar genom flera internationella dotterbolag och licenstagare i mer än 50 länder.  
Warner Music Group är hem för några av de mest välkända musiketiketterna i musikindustrin, såsom Asylum, Atlantic, East West, Elektra, Lava, Mariann, Maverick, Metronome, Nonesuch, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Telegram, Warner Bros och Independent distributionsavdelningen ADA Nordic.  
Vår affärsstrategi förutom distribution av musik inkluderar även vårt växande affärsområde Artist Services, som bl.a. erbjuder management, merchandise, turnéer, fan clubs, sponsorskap, varumärkessamarbeten och andra lösningar som skapar nya sätt för konsumenterna att komma nära musiken och artisterna.

ANSÖK